Hoşgeldin, Ziyaretçi:

Üye Ol
Yeni Tema ! Yeni temamız forumumuza hayırlı olsun.Bu konuda fikirlerinizi beyan edebilirsiniz.
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kotanızı bir daha aşmayacaksınız !!!
#1
Kod:
// TTNET kota hesabı yapan program

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>


int main()

{
double kullanilan_miktar;
int kota;
int secim; 
double fatura_tutariniz; 
double asilan_miktar; 


printf("\t\t KOTA HESAPLAMA PROGRAMINA HOSGELDİNİZ!!!\n\n"); 



printf("\t -----MENU-----");

printf("\n\n 1) Programa giris yapmak icin 1'i tuslayiniz.\n\n 2) Cikis icin 2'yi tuslayiniz.");


while((secim==1 || secim==2) || ( secim!=1 || secim!=2)) 

printf("\n\n Lutfen seciminizi menu numarasina gore yapiniz: ");
scanf("%d", &secim);



switch(secim) 


case 1: 
printf("\n\n\t\t TTNET KOTA HESAPLAMA\n\n");
do{ 

printf(" Lutfen kotanizi giriniz(GB): ");
scanf("%d", &kota);



if(kota==4)
{
printf("\n Lutfen kullanilan miktari giriniz(GB): "); 
scanf("%lf", &kullanilan_miktar);

asilan_miktar = kullanilan_miktar - 4; 
fatura_tutariniz = 29 + (asilan_miktar * 10);

if(kullanilan_miktar>4)
{
printf("\n\n Kotayi %.3f GB asmissiniz!!!\n", asilan_miktar); 
printf(" Tahmini fatura tutariniz: %.3f YTL", fatura_tutariniz);
}

else
{
printf("\n\n Tebrikler kotayi asmamissiniz\n"); 
printf(" Fatura tutariniz 29 YTL dir...");
}
}
else
if(kota==6) 
{

printf("\n Lutfen kullanilan miktari giriniz(GB): "); 
scanf("%lf", &kullanilan_miktar); 

asilan_miktar = kullanilan_miktar - 6; 
fatura_tutariniz = 39 + (asilan_miktar * 10);

if(kullanilan_miktar>6)
{
printf("\n\n Kotayi %.3f GB asmissiniz!!!\n", asilan_miktar); 
printf(" Tahmini fatura tutariniz: %.3f YTL", fatura_tutariniz);
}

else
{
printf("\n\n Tebrikler kotayi asmamissiniz\n"); 
printf(" Fatura tutariniz 39 YTL dir...");
}
}
else

printf(" !HATA! Yanlis kota, lutfen bir daha deneyiniz\n\n");



} while(kota!=4 && kota!=6);

break;

case 2:

printf("\n\n\t ***PROGRAM SONA ERMISTIR***\n\n");

system("PAUSE");
return 0;

break;





}


}
system("PAUSE");
return 0;



}


Visual studio da çalışmaz Dev c++ da çalışır onlarda yararlansız az...
#2
Teşşekürler...
nMJ1q5.gif


Iyi Forumlar
#3
teşekkürler
Alttan aldık yeteri kadar.
Bundan sonra herkes EDERİ kadar.


ForumAmca 2.Üyesi

#4
Teşekkürler Smile
2yzfloz.jpg
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! ADMİN ADAYI-CO ADMİN


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri:MCTR MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
Desing and Coding By Mustafa SEVİM